Друк
PDF
01
лютого
2018

Згідно з проектом Генерального плану Києва, знесуть 3055 “хрущовок”


Згідно з проектом генерального плану Києва в столиці пора зносити 3055 п’ятиповерхових “хрущовок”, а це 211,5 тис. квартир. В першу чергу, згідно з документом, знесуть п’яти-, трьох- і чотириповерхові будинки, побудовані в кінці 50-х – початку 60-х років минулого століття. Це приблизно 2,8 млн кв. м житлової площі.
Про це йдеться в матеріалі Realist`a, передає “Народна Правда“.
На місці старих будинків можуть побудувати нові, площею вже більше 7,8 млн кв. м. Наприклад, замість п’ятиповерхівки на чотири під’їзди можуть звести дев’ятиповерховий будинок на шість під’їздів.
 
Перший етап програми відповідно до ще незатвердженого проекту повинні завершити до 2025 року. Але як розповіли Realist`у в прес-службі КМДА, найближчим часом переселять тільки мешканців будинку за адресою вул. Мілютенка, 23а (Деснянський район).

“КМДА займається питаннями реновації, організовує цю програму. Інформація про те, що найближчим часом знесуть 3 тис. будинків, не відповідає дійсності. Програма готується, буде написана і опублікована”, – заявили у відомстві. В першу чергу під знесення можуть потрапити будинки на вулицях Попудренка, Червоноармійській, Мініна, Червоноткацькій, Маршала Гречка і Стеценка, пояснили в департаменті містобудування та архітектури.

Нагадаємо, “хрущовки”, побудовані в колишньому СРСР з кінця 50-х і до початку 80-х років минулого століття як тимчасове житло, починають становити небезпеку для їхніх мешканців.

раніше з’явилася інформація, що у Києві планують знести понад 3 тисячі “хрущовок”. До 2025 року буде виведено з експлуатації понад 2,8 млн квадратних метрів застарілого житла.

Також раніше в Києві заявили, що при реконструкції застарілої забудови планують знести “хрущовки” в Деснянському районі.

Джерело

Автор: Володимир Бондар

Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian