Друк
PDF
20
квітня
2018

Олігарх Косюк нищить унікальну археологічну пам’ятку, Або тим, хто в «шоколаді» зараз можна все!

alt

«Майдан» багатьом дав дорогу, але у різні боки – одні навіки пішли у «Небесну сотню», а от інші, тепер - у «повному ажурі». Інші – це ті, хто вміло конвертував «перемогу Майдану» у власні інтереси. Ті хто зайняв високі державні пости та швидко використав їх в інтересах особистого збагачення і сьогодні - живуть як султани.

alt

А як відомо – у «султана» має бути замок.

Напевно вся країна знає ім’я «курячого» олігарха Юрія Косюка, якому, після того, як він став першим заступником Голови адміністрації теперішнього Президента почало феноменально щастити – у вигляді гіпер-щедрих дотацій з державного бюджету та й схоже і у відчутті вседозволеності та безкарності.

Як справжній «султан», Косюк вирішив і собі побудувати палац, а щоб підтвердити власну крутизну і показати, що йому можна ср..ти (плювати) на плебеїв з висока, свій палац Косюк вирішив побудувати не аби де, а на костях наших предків - прямо посеред унікальної археологічної пам’ятки, причому, національного значення, найбільшого у Європі Скіфського городища, що розташоване на околицях с. Хотів, Київської області, впритул до парку Феофанія.

Під замовлення «султана», легендарний гендляр національною культурою, тодішній Голова Держкультспадщини України М. М. Кучерук, прости господи «науковець» Т. М. Моргун та Президент Національної академії наук України Б. Є. Патон, затвердили нову план-схему меж археологічного заповідника, якою «кастрірували» пам’ятку, зменшивши її площу вдвічі, з 32 до 16 гектарів. Причому, за межі археологічної пам’ятки вивели саму цінну частину території, що розташовувалась на пагорбі, де тоді селилась скіфська знать і в свій час були знайдені найцінніші артефакти.

Після цього, Хотівська сільська рада відвела ту землю (яку вивели з пам’ятки) на декілька підставних фіктивних житлово-будівельних кооперативів, які одразу перепродали ці ділянки пану Косюку, де «султан» і збудував свій палац
https://olexsandrdyadyk.livejournal.com/28061.html

Але, схоже, що останні дні приходять і тим нещасним 16 гектарам, які ще «валяються» у підніжжя косюкового палацу (ще числяться пам’яткою).

Як слідує з державного земельного кадастру України
http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta
ділянка (площею 16,4917 га), на якій знаходиться (ще знаходиться) археологічна пам’ятка, якимось дивним чином має уже ДВА  кадастрові номери:
3222487201:01:022:0070
3222487201:01:022:5007
Причому, за одним кадастровим номером,  вона числиться як державна власність, а за іншим – уже як приватна.

Якщо глянути на цю ж кадастрову карту то межа вищевказаної ділянки, з іншого боку від палацу Косюка,трошки заходить за межі польової дороги, проте, по факту, як слідує із фото, які я викладаю – червоні стовпчики (якими позначено межі археологічної пам’ятки) уже хтось переставив по іншу сторону дороги, а на тій території, яка згідно кадастрової карти, начебто ще відноситься до пам’ятки, здійснюється якесь масштабне будівництво.

З реєстру речових прав на нерухоме майно, стало відомо, що будівництво здійснюється на ділянках, які належать тому ж пану Косюку
https://olexsandrdyadyk.livejournal.com/28299.htmlі ще якомусь Бойчуку (але останній слід розуміти банальний підставний зіц-прєдсєдатєль), але головне - можливо, що частково і на території пам’ятки.

Зі слів забудовників, це начебто  «бідні селяни» будують собі садибні будинки, але будівлі без вікон, які будує «селянин» Косюк, можуть бути чим завгодно – господарськими будівлями для обслуговування палацу, можливо стайнями, але не житловими будинками. До речі, від цих «селянських хаток» до палацу Косюка уже і дорогу провели.

Таким чином окупант Косюк оточує і поступово віджимає навіть ту територію, яка ще числиться археологічною пам’яткою.

Унікальне скіфське городище простояло біля двох тисяч років, пережило орди Батия та гітлерівських нападників, але гине від жадібності нових окупантів-косюків, варварів без поваги до історії і культури нашого народу – як і до самого українського народу.

alt

alt

Автор: Олександр Дядюк

Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian