Друк
PDF
26
травня
2010

Все будет Донбасс?!

А «Донбас» з Києва робитимуть за допомогою жандармів, в яких влада впевнено перетворює правоохоронні органи. Причому, судячи із останніх дій влади, рівень рабської покірності, до якого хочуть «нагнути» людей, має бути такий, щоб люди боялись навіть думки про захист власних прав, що б з ними не витворяла влада.

Каральна, репресивна машина, в яку за лічені місяці перетворились правоохоронні органи, починає «пресувати» будь кого, хто осмілився вийти з протестом на захист власних прав. І не лише політичних опонентів, але і простих, абсолютно далеких від політики людей, які наївно вирішили, що мають, в цій країні якісь права. 

Сьогодні у Києві під час проведення мирного зібрання громадян біля Адміністрації Президента, по вулиці Лютеранській у Києві, так звані правоохоронці, затримали голову громадської організації «Кияни об’єднуємось» Олександра Дядюка, який приймав участь у мирній акції протесту, на підтримку мешканців гуртожитку по вулиці Заболотного, 132. 

Нагадаємо, що позавчора, власник сумнівно приватизованого гуртожитку, викинув його мешканців на вулицю і до цих пір їх не пускають у кімнати. Люди вже дві ночі, разом із дітьми ночують на вулиці і скільки їм ще доведеться ночувати під відкритим небом ніхто не знає. За тим щоб люди не потрапили до своїх осель слідкують охоронці кримінальної зовнішності, найняті новим власником будівлі.  

Зі слів самого Олександра, близько 30 осіб, серед яких були мешканці інших гуртожитків, представники ГО «Кияни об’єднуємось», а також родичі та знайомі п’яти сімей-мешканців гуртожитку, яких викинули на вулицю, сьогодні вранці хотіли висловити свою підтримку останнім та висловити своє обурення беззаконням власника та бездіяльністю правоохоронних органів, для чого вирішили звернутись до «Гаранта». Проте на групу підтримки, що переважно складалась з жінок, вже чекало близько 60 правоохоронців, що почали активно перешкоджати людям підійти до адміністрації Президента. Нічого не пояснюючи громадянам  вони просто стали ланцюгом між ними та пішохідним переходом заблокувавши рух групи, при цьому всіх інших громадян, вільно пропускали на регульованому світлофором перехресті. 

На зауваження Олександра, що згідно Конституції України, всі громадяни рівні у своїх правах та запитання – на якій правовій підставі їм блокують прохід по пішохідному переходу, на зелене світло світлофору, ніякої відповіді не було. Натомість, при спробі перейти пішохідний перехід, на зелене світло світлофора, на Олександра накинулось з півтора десятка міліціонерів, і схопивши звідусіль за руки й одяг, його вкинули у «бобік» та відвезли в Печерський райвідділ, де оформили брехливі протоколи, що він чинив опір цілій роті міліціонерів, хапав їх за руки і кітеля (правда не пояснили – всіх 60 одночасно чи по черзі). 

Печерський районний суд м. Києва, судді якого давно відомі своєю унікальною непідкупністю і неупередженістю, не став ускладнювати себе процесуальними нормами та відхиливши всі клопотання Олександра про витребування відео зйомки подій (їх знімали принаймні два телеканали і охорона Адміністрації – для того щоб побачити – хто кого хапав і чи були ознаки непокори законним вимогам (і чи були ті вимоги законними), відхиливши всі інші клопотання про витребування доказів та заслухавши лише одного свідка (бо почувши не те, що хотілось, суд відмовився заслуховувати інших свідків), суд «по бистрячку» визнав Олександра злісним порушником «донєцкой законності» і присудив стягнути з нього штраф в розмірі 130 грн.

На жаль, силові структури відверто перетворюються у «цепних псів» влади, завданням яких є не охорона закону, а обслуговування влади та пов’язаного з нею бізнесу. Громадська організація «Кияни об’єднуємось» закликає усіх представників громадськості та ЗМІ інформувати суспільство про подібні випадки незаконного затримання громадських діячів та активістів.  

Київ – не Донбас! І ніколи ним не стане! Больше фото здесь!

Автор: ГО "Кияни об'єднуємось"

Comments (4) Comments are closed
4 П'ятниця, 28 травня 2010, 19:45
Сьогодні отримали ухвалу Верховного суду України, згідно якої нашу касаційну скаргу таки прийняли до розгляду (без акцій протесту скоріш за все було б - підстав для перегляду немає).
Більш того, Верховний суд, за нашим клопотанням призупинив дію рішень Голосіївського та апеляційного судів про виселення, до розгляду нашої касації (дати ще немає).
Дівчата сьогодні з цією ухвалою в міліцію - всєляйтє дєскать, скільки ми ще будемо ночувати на вулиці (4 діб і так ночували під зорями) і хоча керівництво Голосівського РУ ГУ МВС в Києві і намагалось сховатись, проте було виловлене і вимушене було поїхати до гуртожитку та провести переговори.
власник таки розуміючи тепер (після ухвали верховного суду) повну незаконність своїх дій, хоча і дуже неохоче, але таки здався.
Саме буквально в ці хвилини дівчатам (ну і їх чоловікам і дітям) дозволили повернутись в кімнати.
Вони навіть не вірять, ось звонили мені - так заходити чи ні олександре володимировичу? Кажу заходьте звичайно.
Житлові умови там звичайно страшні (ми вже про це писали - ні води, ні газу, ні електрики ні опалення), але хоч на власних кроватях спатимуть, а не на лавочці під зорями, тим паче не такі зараз теплі ночі.
Наступний етап - розгляд у Верховному суді.
На прикладі цього гуртожитку я ще раз пересвідчився, що права (принаймні в цій країні) ніхто не дає, їх тільки беруть - причому силою.
все інше, в тому числі і судові рішення - то лише юридичне оформлення вибореного результату.
Причому навіть 30 нещасних баб, уже та сила яку боїться ця влада, а якби зо 300 справжніх ГРОМАДЯН, а 3000 - то влада у нас була б інакша, чи ця що є стала б інакшою.
Бо влада - це відзеркалення зрілості народу і вона знущається над народом рівно настільки, наскільки народ їх дозволяє це робити.
3 Четвер, 27 травня 2010, 06:05
Просто нині справжні "соловьї-розбійники" перевелись.
Ти ж памятаєш. вони в штани накладали від простого "тупого предмету" (типу яйце).
На кожного з нас (а це майже одні жінки) приходилось по 2 - 3 мєнта.
Я вчора ще раз пересвідчився - які вони боягузи і як вони бояться людей.
Але, як стверджують етологічні і психологічні дослідження, боягузливі люди - самі ниці і агресивні (якщо відчувають що хтось слабкіший їх)
2 Середа, 26 травня 2010, 21:44
Глядя на силы,брошенные на тебя,понимаешь что ты современный Илья Муромец!
http://gazeta.ua/index.php?id=340799
Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian