Друк
PDF
13
серпня
2013

«Кияни об’єднуємось» підтримує захисників скверу на Березняках

alt

На столичних Березняках не вщухає будівельний конфлікт між місцевою громадою та забудовником ТОВ «Тельбін-Іва», який захопив земельну ділянку по вул. Серафимовича, 6 для будівництва супермаркету.
Сьогодні увечері декілька сотень місцевих мешканців за підтримки активістів громадських організацій провели акцію протесту біля будівництва.
 
Декілька десятків радикально налаштованих протестувальників, здебільшого молодих людей у масках, намагалися підійти до будівельного паркану, щоб спробувати демонтувати його, але щоразу їх зупиняли працівники міліції. Виникло декілька сутичок.
 
Після цього, щоб уникнути провокацій, паркан (до речі, не металевий, а бетонний) було вирішено не ламати. Натомість, громадські активісти прибрали колючий дріт, який забудовник встановив навколо будмайданчика  і спалили рекламний банер об’єкта будівництва.
 
Перед присутніми виступив голова громадської організації «Кияни об’єднуємось» Олександр Дядюк, який висловив підтримку місцевим мешканцям та наголосив, що можливості зберегти зелену зону значно збільшаться, якщо громада постійно триматиме ситуацію під контролем.
 
«З власного досвіду я знаю, що виграти в суді замало. У нашій державі судове рішення може просто не виконуватися. Щоб припинити незаконне будівництво потрібно тиснути на владу і забудовника, створюючи суспільний та інформаційний розголоси, проводячи акції протесту. Лише тоді з’явиться шанс на успіх», - підкреслив Олександр Дядюк.
 
Нагадаємо, що вранці місцевим мешканцям вдалося потрапити на територію скверу, зламавши залізні ворота. Охоронці забудовника «тітушки» – молодики спортивної зовнішності одягнені в форму охоронної фірми – залишили будівельний майданчик, очевидно, отримавши такий наказ від свого керівництва.
 
Перед цим, близько 150 охоронців напали на захисників скверу, виштовхали людей та повикидали намети.
 
Не виключено, що зовсім скоро «тітушки» знову повернуться, щоб спробувати закріпитися на будівельному майданчику.
 
У свою чергу, захисники скверу встановили цілодобове чергування, відновивши  намети.

У понеділок, 19 серпня, вони планують протестувати під стінами Київради.


alt

alt

alt

alt

alt

Автор: ГО "Кияни об'єднуємось"

Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian