Друк
PDF
29
вересня
2009

Звичайне непорозуміння, чи здирництво столичного масштабу?


Фото am-am.info
До "Української правди. Київ" потрапив документ, який підтверджує оприлюднену раніше інформацію про те, що столичних лікарів зобов'язують передплачувати муніципальну пресу.

Це повідомлення про нараду за участю гендиректора ТМО "Лівобережне" із визначеним порядком денним.

1. Стан передплати газети "Хрещатик" на 4 квартал 2009 року. Доповісти про 100% передплату газети "Хрещатик" лікарями та медичними сестрами установ здоров'я.  (виділення тексту збережене)

2. Стан виконання наказу генерального директора ТМО "Лівобережне" №355 від 22.09.09 про вдосконалення роботи стоматологічної служби в ЛПЗ ТМО "Лівобережне". Надати копії по установах охорони здоров'я, формуляри по стоматології.

3. Стан проведення страхування відповідальності за шкоду, заподіяну життю і здоров'ю пацієнтів при здійсненні медичної практики в страховій компанії "Панацея-1997". Надати копії договорів та письмову довідку про проведену роботу.

Фото надане читачами "Української правди" 

Згідно з документом, таке оголошення стосувалося головних лікарів, завідуючих пунктами та відділеннями невідкладної допомоги. Також було вказано, що явка усіх зазначених осіб на нараду обов'язкова.

Оскільки нарада ініціювалася ТМО "Лівобережне", перший дзвінок був саме туди.

Почувши питання, чи проводились наради з вище перерахованих питань згідно з документом і хто може якось це прокоментувати, жіночка, яка підняла слухавку, перепитала суворим голосом: "Скажіть мені, чого це маю на якісь питання?". Але за кілька хвилин таки з'єднала з гендиректором ТМО "Лівобережне" Даніелем Карабаєвим.

Карабаєв також не горів бажанням давати коментарі і не без дратування сказав: "Приїжджайте до нас, бо по телефону я не відповідаю!". Мовляв, так він не знає, з ким говорить: "Звідки я знаю, з ким говорю і кому це кажу?"

Однак все ж погодився поговорити по телефону.

"Чутки, які зараз ходять, невиправдані. Так, у нас були наради, але це звичайні наради, на яких слухались ті чи інші питання Головного управління охорони здоров'я. Стосовно того, що примушували когось - такого не було", - сказав Карабаєв.  

На зауваження, що в повідомленні за підписом Гриджука М.Ю. йдеться про 100% передплату, гендиректор ТМО відповів: "Гриджук Михайло Юрійович - от він напроти мене сидить. Ми хотіли, щоб дали 100% інформацію про те, що є насправді, а не про передплату стовідсоткову! Так він (Гриджук) це повідомлення писав, але то він від себе додав, а насправді не те мав на увазі".

Тобто, виходить, що в розумінні керівництва ТМО "Лівобережне" речення "Доповісти про 100% передплату газети "Хрещатик" лікарями та медичними сестрами установ здоров'я" означає "Надати 100% інформацію про стан передплати".  Різниця дійсно відчутна, адже ці два речення аж ніяк не назвеш тотожними.

Карабаєв ще раз заявив, що жодного примусу у лікарнях не було і "мова йшла взагалі про інше".

На запитання, з якого дива лікарі мають передплачувати пресу, яка жодним чином не стосується медицини, Карабаєв сказав, що "насправді мова йшла про муніципальну газету, в якій ТМО даватиме інформацію про лікарні".

"Ніхто ж не знав, що закритий документ попаде не туди, куди треба, - засумував гендиректор "Лівобережного". - От тепер здзвонять усі, а ми всі пояснюємо".

Наприкінці розмови він ще раз додав, що "не були планові речі, те, що відбувається у нас завжди, і якихось екстраординарних речей не було".

Водночас на адресу "Української правди. Київ" надходять листи, в яких люди просять захистити їх від "незаконного обдирання", коли при зарплаті у 800 гривень вимагають здати 100 на передплату газети "Хрещатик" і бонусний диск від мера Києва.

Інформацію про нараду підтвердив і лікар однієї з поліклінік Сергій (прізвище просив не вказувати).

"Наради - так було таке діло. Були дані рознарядки з приводу передплати на газету "Хрещатик". Мова йшла саме про те, що медзаклади на кожного лікаря і кожну медсерсту повинні передплатити газету. Здається, 73 гривні 84 копійки. Треба було заплатити за передплату на вул. Володимирівській - не знаю, що там, мабуть таки редакція "Хрещатика" - а корінці принести в ТМО", - сказав Сергій.

На запитання, коли треба було принести корінці, він відповів: "Дуже швидко все. Нарада була в четвер, а відзвітувати треба було в п'ятницю".

Сергій також додав, що така нарада пройшла не лише в його лікарні: "Ми спілкувались між собою - таке по всьому місту".

Що стосується страхування у "Панацеї" Сергій повідомив, що тут особливого тиску не було: "Панацея" - це наче й добровільно, але нам наголосили, що це було б дуже потрібно, добре. Але примусу якогось особливого не відчувалося, - так якось", - сказав Сергій.

Таку ж інформацію підтвердила і лікар Наталя: "Ці передплати - це все насильницьким чином проводиться. І це не тільки в нас - це загалом так. Що стосується нашої лікарні, то я знаю, що гроші на передплату здають".

У свою чергу перший заступник мера Ірена Кільчицька, яка займається питаннями медицини заявила, що жодна з заяв, оприлюднених у ЗМІ щодо примушування головних лікарів столичних лікарень укладати договори страхування та оформлювати підписку на періодичні видання не відповідає дійсності.  

Автор: www.pravda.com.ua

Comments (1) Comments are closed
1 Четвер, 01 жовтня 2009, 00:20
А что мы хотели! Если в стране бардак, князьки на своих местах только и думают о собственном обогащении, а не о прямой обязанности! Если медицина занимается чем угодно, но только не помощью населению. А кто должен контролировать работу данного органа?! Ведь он явно в курсе происходящего! Куда и к кому ведет эта цепочка?
В свободной стране живем? Бандиты уже давно в тюрьмах?
Неужели совесть такой ценный предмет, что наши чинуши его на работу не берут?
Придется порядок народу самостоятельно наводить, пока "Воны працюють"!!!
Joomla 1.6 Template
Joomla 1.6 Template
Russian English French German Italian Portuguese Spanish Ukrainian